Δήμος Χερσονήσου: Εκδηλώσεις… φάντασμα πληρώνονται από το δημοτικό ταμείο! – Δείτε τα έγγραφα

Μπορεί μια εκδήλωση που δεν έγινε ποτέ να πληρωθεί από έναν δήμο, πχ της Χερσονήσου; Πιθανώς… Αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δε θα ήταν ούτε νόμιμο ούτε ηθικό. Ίσως και δεν είναι η πρώτη φορά… Αφού αν κάτι τέτοιο, λέμε αν, έγινε έστω και μία φορά πάρα πολύ εύκολα μπορεί να επαναληφθεί. Και να σπαταλιέται χρήμα των δημοτών για άλλους λόγους κι όχι το συμφέρον τους… Πιθανότατα για την κάλυψη προεκλογικών δαπανών του δημάρχου και ξανά υποψηφίου…

Πάμε όμως να δούμε γιατί γίνεται η σημερινή αναφορά:

Ο δήμος Χερσονήσου με εισήγηση του δημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, Γιάννη Σέγκου, και με την απόφαση 142/2023 της Οικονομικής Επιτροπής προχωρεί στη διοργάνωση ημερίδας για την κρητική παράδοση, την προετοιμασία κλπ της οποίας χρηματοδοτεί με πίστωση 2,5 χιλιάδων ευρώ. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023.
Την απόφαση απευθείας ανάθεσης κάνει σε συγκεκριμένο επιχειρηματία ο επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχος στις 4/7/2023, δυο μόλις μέρες πριν.

Ας πούμε ότι η ανάθεση είναι “εύκολη δουλειά” και μπορεί από τις 4 Ιουλίου που εκδίδεται η απόφαση μέχρι τις 6 Ιουλίου, που είναι η εκδήλωση, να εκτυπωθούν πάνινες τσάντες, αφίσες φυλλάδια, φάκελα, να δημιουργηθούν banners κλπ. Μάλλον δύσκολο, αλλά ας πάμε παρακάτω.

Η εκδήλωση, όσο κι αν ψάξει κανείς στις ανακοινώσεις του δήμου Χερσονήσου, στο διαδίκτυο, στα μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχει πουθενά! Ούτε προαναγγελία ούτε απολογιστική αναφορά. Δεν τα συνηθίζει αυτά ο δήμος Χερσονήσου, καθώς φροντίζει καλά την προβολή του δημάρχου, ειδικά λίγο καιρό πριν τις δημοτικές εκλογές.

Μήπως δεν έγινε η εκδήλωση; Ναι αλλά γιατί πληρώθηκε, σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε στο όνομα του επιχειρηματία στον οποίο έγινε η απευθείας ανάθεση;

Έχουμε λοιπόν δυο δεδομένα: πρώτον η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ και μάλλον ούτε υπήρχε περίπτωση ποτέ να γίνει. Το “λέει” και η ανάθεση του έργου 48 ώρες πριν τη μυστηριώδη “εκδήλωση”, χρόνος που φυσικά δεν είναι ικανός να παραχθεί σειρά υλικού.

Και δεύτερο δεδομένο είναι ότι ασφαλώς η δαπάνη καταβλήθηκε, όπως φαίνεται από το χρηματικό ένταλμα καθώς και ότι ουδέποτε ακυρώθηκε.

Τι έχει συμβεί λοιπόν; Ποιος ξέρει;

Αν πάντως διανοηθώ ότι από τα χρήματα του δήμου πληρώθηκε η εναρκτήρια παρουσίαση της εκ νέου υποψηφιότητας Σέγκου, όπως λένε Χερσονιώτες, τότε…

Πώς σχετίζεται; Απλώς χρονικά, καθώς έγινε μια εβδομάδα μετά, βαφτίστηκε “εκδήλωση απολογισμού του δημάρχου”, άρα διαφημίστηκε από τον δήμο και τελικά ήταν η παρουσίαση της υποψηφιότητας και της διακήρυξης του κ. Σέγκου! Που μάλιστα προκάλεσε αντιδράσεις ακριβώς για το ότι διαφημίστηκε από το δήμο.

Δείτε:

“Το κράτος είμαι εγώ”: Λουδοβίκειες, χωρίς δεοντολογία, πρακτικές από τον δήμαρχο Χερσονήσου…

Στη συνέχεια θα δείτε έγγραφα από τις αποφάσεις ανάθεσης, πληρωμής κλπ. Κι ας μη σχολιαστεί ότι “το ποσό είναι μικρό”… Το δημόσιο χρήμα και του ενός ευρώ είναι ιερό… Όσο κι αν στην Ελλάδα αλλιώς μας τα λένε…

Ιδού και το χρηματικό ένταλμα, που έχει ημερομηνία 31 Ιουλίου 2023. Άρα πληρώνεται εκείνες τις ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί